Malzemeler
- koton ip
- tığ no 2.1 mm
Hazırlanışı
3 zincir çekilir. Her bir ilmeğe 2’li trabzan yapılır. 20 sıra her iki baştan 1’er arttırarak devam edilir. Toplamda 150 cm olana kadar pizza dilimi formu verilecek şekilde arttırılarak örülür.
Dilimin en başına, farklı bir renk ile sık iğne yapılır. 3 defa sıkiğne yapıldıktan sonra bir ilmeğe 3 defa batılır. Bu işlem sıra sonuna kadar devam edilir. Bir sonraki sırada sıra başından 5 defa ikili trabzan yapıldıktan sonra, sıradaki ilmeğe, beş def batmak üzere fıstık yapılır ve işlem sıra sonuna kadar devam edilerek pizza tamamlanır.
Sucuklar için:
5 ilmek çekilir ve 1.nci ilmeğe batılarak halka oluşturulur. Oluşan halkaya 24 adet ikili trabzan yapılarak sucuk dilimi formu verilip kapatılır. Yarım dilimler için halka tamamlanmadan kesilir.
0 yorum:
Yorum Gönder