Derya baykal örgüleri, yakadan başlamalı hırkalar,bebek battaniyeleri, bebek örgüleri, | 2014 kadin modasi

14 Mayıs 2013 Salı

Portakal Ağacı
Malzemeler 
5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg. şeker, 
500 gram su, 
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu
Yemeğin Tarifi   
Portakal Kabuğu Reçeli. Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, . ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür. Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur. Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur.
Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg. şeker ve yarım kg. su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.
Afiyet Olsun !
tags: oktay usta, portakal ağacı çorbalar, portakal ağacı hatice, portakal ağacı şekerpare, portakal ağacı sütlü tatlılar, portakal ağacı yeşil mercimek salatası, yemek günlüğüm, yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

 

2014 kadin modasi Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates