Malzemeler
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr. kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 paket tereyağ
1 adet orta boy soğan
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr. kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 paket tereyağ
1 adet orta boy soğan
Yemeğin Tarifi
Sıvıyağı, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırıyoruz, daha sonra üzerine azar azar un ekliyoruz. Su eklenmediğinden ve hamurun içinde yumurta olduğundan, yoğururken biraz zorlanabilirsiniz. Hamuru yoğurduktan sonra 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru rulo haline getiriyoruz (uzunlamasına yuvarlayarak). Rulodan 14-16 ader beze çıkarıyoruz ve un yardımı ile hepsini ince bir şekilde açıyoruz. Elde edilen yufkaların ikisini ayırıyoruz ve geri kalan yufkaları , sıvıyağ ve tuz kattığımız, kaynamakta olan tencerede tek tek haşlıyoruz(30 saniye kadar). Haşlanan her yufkayı soğuk su dolu bir kabın içerisine atıp çıkarıyoruz. Suyunu elle süzdükten sonra yağladığımız z tepsiye yayıyoruz. Arasına iki kaşık yağ döküp, 7 tane olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz.
Kıymayı soğan ile iyice kavuruyoruz. Altını kapatıp, tuzu ve karabiberı ekleyip; soğumaya bırakıyoruz. Böreğimizin ortasına harcımızı koyuyoruz. Geriye kalan 7 yufkayı da haşlıyoruz, aralarına tereyağını sürüp üst üste koyuyoruz. Üstünü haşlanma
Afiyet Olsun !
tags: hazır yufkadan kıymalı su böreği, kıymalı börek, kıymalı su böreği nasıl yapılır, kıymalı su böreği oktay usta, kıymalı su böreği tarifi, kıymalı su böreği tarifi oktay usta, peynirli su böreği, resimli kıymalı su böreği tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder