Çatlak Çöreğin tarifi buyurun yapacaklara kolay gelsin :) deryanin-dunyasi.blogspot.com ..
Malzemeler 250 gr margarin 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı yoğurt Yarım kahve fincanı sirke,tuz 1 Kahve fincanı maden suyu 1 Paket kabartma tozu 1 Adet yumurta Aldığı kadar un İçi için: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 150 gr sucuk Üzrine: 1 Adet yumurtanın sarısı Susam Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
. Hazırlanışı
Unu ekleyin. Margarini eritip soğutun. Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın. Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın.Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün. Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Çatlak Çörek yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder